STANIMIR RUSLAN CHAMPION IN 7TH ROUND NL BSD OPEN

  • by

Поредният Сблъсък на лигите беше проведен на 05.05.2018г. В него се включиха общо 42 човека разделени в 4-ри групи. В 1-ва лига се съревноваваха най-добрите в българския билярд, във 2-ра звездите в аматьорският елит, 3-та напреднали ентусиасти, а в 4-та начинаещи играчи и фенове.

Шампиони:
1 лига- Станимир Русланов
2лига- Ченко Нгуен
3лига – Георги Петров
4 лига – Дидка Костадинова

АКТУАЛНА РАНГЛИСТА – под новината

Много интересни срещи и оспорвани мачове ни предложиха началните фази на турнира. Отново имаше чуждестранно включване в лицето на Христос (Гърция), който бе отстранен от талантливият Спасиян Спасов. Младият и перспективен Денис Маздрашки показа страхотна игра и успя да победи двама от опитните ни състезатели – Николай Христов и Щерьо Минчев. В най-красивата среща за деня се сблъскаха две от дамите ни в билярда Мария Левова и Ралица Караминкова. Изненада в 3-та лига поднесе Йоан Папазов. Организаторът имаше проблеми с дясната си ръка, но въпреки това стисна зъби и игра мъжки до края.. Георги Петров успя да отсрани един от водачите в 3-та лига Целсий Цаков с драматичен резултат 4:3. В 4-та лига Атанас Димитров припомни на своите фенове за атрактивният си стил. До директните елиминации достигнаха:
Лига 4 – Дидка Костадинова,Атанас Димитров, Калин Делийски и Николай Костов;
Лига 3 – Никола Клинкачев ,Александър Венков, Георги Петров и Йоан Папазов;
Лига 2- Дани Чавански, Георги Чавански, Ченко Нгуен и Георги Чомовски;
Лига 1- Станимир Русланов,Спасиан Спасов,Марио Вълчев и Дилиян Тиклев;
Във фазата на последните 16, същинският Сблъсък на лигите се превърна в емоционална схватка между безкрайно мотивираният аматьорски поток и оцелелите майстори на щеката. В еуфорична приятелска среща Йоан загуби от мотивираната Дидка Констадинова от Лига 4, и така зарадва симпатична девойка с първо злато от групата. Страхотни срещи изиграха Дани Чавански и Ченко Нгуен, който имаха 1 игра преднина срещу елита. Въпреки добрата си игра те загубиха от Марио Вълчев и Станимир Русланов с резултат 4:6.
Голямата сензация бе на косъм, когато Георги Петров за малко не препъна един от фаворитите Марио Вълчев в решителен фрейм. Въпреки това той зае първата позиция в неговата подгрупа.
До полуфиналите достигнаха най-рутинираните и напреднали състезатели:
Станимир Русланов – Марио Вълчев 7:3
Дилян Тиклев- Спасиан Спасов 7:6

Във финала се сблъскаха двама съотборници от националния отбор на България. Станимир Русланов бе безпощаден и сломи своят съотборник Дилиян Тиклев с резултат 7:3. Златото бе заслужено след постоянната и рутинирана игра на многократния шампион.
Национална Лига ви очаква и на следващите кръгове от битката за Купата на България в клуб Стикс през идният уикенд!

Leave a Reply