ИЗНЕНАДИТЕ НЕ СПИРАТ ФИНАЛ МЕЖДУ НИКОЛАЙ ХРИСТОВ И ГЕОРГИ ГОРАНОВ НА BSD OPEN

За пореден път през новият сезон на BSD OPEN големите сензации валят в столичната билярдна зала. Постоянно настъпили газта и амбицирано крачещи напред аматьори газят солидната професионална конкуренция. Положителния полъх на градеж сред по-начинаещите е изключително положителен фактор в моментната свръх конкурентна турнирна обстановка.

Разпределението в 4 лиги доведе до изцяло нови 4 шампиона.

Лига 1 Николай Христов
Лига 2 Георги Горанов
Лига 3 Максим Костов
Лига 4 Мартин Савов

Във финала на турнира Сблъсък на Лигите се изправиха първенците в Ниво 1 и Ниво 2 Николай Христов и Георги Горанов. Равностоен мач, красива игра , но приятна нотка на усмивки и настроение от двамата добри приятели на билярдното сукно доведе до крайният резултат 7:4 в полза на Ники. Само няколко месеца след влизането му в професионалната лига той успя да прескочи много силни опоненти и доказа нивото си на страхотен переспективен състезател на високо ниво. Георги за пореден път показа потенциал, грабна заслужено среброто в турнира и златото във Лига 2, и тръгна с бързи стъпки към по-горното ниво на билярдния елит.
Бронзови отличия останаха за Николай Хубавенски и Николай Арменков.

Максим Костов е една от най-големите гордости на спортен клуб БСД. Той е само на 12 години, а вече отличията му на аматьорски прояви са трудно преброими. Освен грандиозните му умения за тази възраст в билярда, в помощ на малкият състезател влизат и добрите му математически дарби, които не веднъж е показвал на територията на страната. Многознайкото от СМГ напоследък има все по-малкото време за тренировки, но това изобщо не му попречи безапелационно да разгроми по-голяма част от добрите в 3-та лига и да се окичи със златния медал.

Шампион в 4-та лига стана Мартин Савов. Марто показва страхотен напредък в последно време и спечелването на първо злато от Лигата беше само въпрос на време. Той показа, че борбата за челото тепърва започва и той е един от фаворитите за нея.

Следващият 5-ти кръг на BSD OPEN Сблъсък на Лигите ще се проведе на 04.11.2017 на дисциплината 8-ма топка.

Очакваме Ви!

Вашият коментар