ДИЛИЯН ТИКЛЕВ НЕ УСПЯ ДА ПРЕЧУПИ БРОНЗОВИЯТ МЕДАЛИСТ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЕКЛЕНТ КАЦИ ВЪВ ФИНАЛА НА BSD OPEN NL

Първият кръг на BSD OPEN Clash of the Leagues се превърна в едно невероятно начало на новият сезон от веригата Национална Лига. 70 състезатели от начинаещи до световни величия бяха част от горещата надпревара в столичният клуб домакин БСД.
По традиция играчите бяха разпределени в 4 групи и излъчиха 4 шампиона от всяка.
Новата инициатива на Българска Национална Билярд Федерация „Национална Лига“ даде още повече устрем и стремеж на ентусиастите да дадат всичко от себе си и да трупат точки за „Купата на България“ (прочети повече: ТУК)

В шампион на турнира се превърна един истински исполин в световният билярд. Албанският състезател Еклент Каци бе специален гост на надпреварата, който през миналата година грабна бронзов медал от световното в Катар, куп медали от други големи турнири и общо 5 златни отличия в световните му изяви (прочети повече: ТУК).
Пътят на албанско 19-годишно чудо не бе никак лек. Още във втората си среща той срещна сериозна съпротива от свогенската БСД машина Едуард Николаев, но успя да излезе драматично от схватката с резултат от 6:5. До финала играта му бе безупречна. В последният мач за турнира той се сблъска с 18-годишният Дилян Тиклев. Тики бе безкрайно устремен към крайният успех и доведе мача до 5:5. В решаващите 2 фрейма нашето момче имаше пълно предимство на масата, като получи фал при 5:5 и сух брей при 6:5. Липсата му на ритъм и контрол върху емоциите допринесоха за 2 чудовищни грешки, които поднесоха поредното злато за леденият Еклент.
Поздравление за шампиона, които през целият турнир бе образец на контрол, самочувствие , характер, дисциплина и концентрация.
Бронзовите отличия останаха за Станимир Русланов и Марио Вълчев.

Шампион Лига 1 : Еклент Каци
Шампион Лига 2 : Ралица Караминкова
Републиканският бронзов медалист от женския ешалон успя да достигне до златото не благодарение на разсейващия си чар, а със солидна и прецизна игра в решаващите моменти.
Шампион Лига 3 : Максим Костов
10-годишната билярдна муза на цялото билярдно общество за пореден път зарадва своите фенове с нова титла.
Шампион Лига 4 : Ивана Боянова
Ново изгряващата не толкова млада и не толкова звезда Ивана Боянова показа сериозния си прогрес в играта през последните месеци. Главният принос за нейният успех не бяха естествено гръмогласният и глас, който кара хора да подскачат около масите , а голямата и борбеност и спортен хъс.

Скоро очаквайте новата ранглиста!

Следващите събития от НЛ
(ВИЖТЕ под новината на следният линк: ТУК)

Прекрасен турнир, за който колектива на клуб БСД може само да благодари на всички свои гости.



Усмихвайте се!

Вашият коментар